Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Γιάννη Πλακιωτάκη στη Σητεία.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην πρώτη ομιλία την οποία πραγματοποίησε σήμερα στη γενέτειρα του, τη Σητεία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μπροστά σε ένα ιδιαίτερα θερμό και πολυπληθές ακροατήριο συμπολιτών του ο κ.  Πλακιωτάκης συγκινημένος σημείωσε “Εδώ σήμερα χτυπά η καρδιά της Κρήτης. Από εδώ σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας και δίνουμε το μήνυμα της ελπίδας και της νίκης απ’ άκρη σε άκρη, σε τούτο τον τόπο που ευλόγησε να δει το όνομα του γραμμένο στις χρυσές σελίδες της ιστορίας. Σήμερα, στέκομαι μπροστά σας με ευγνωμοσύνη. Για όσα μου έδωσε η πατρίδα μου, εσείς, για όσα μπορούμε να επιστρέψουμε εμείς σε αυτό το τόπο που κουράστηκε να δίνει και να παίρνει πίσω μόνο λόγια”....

Αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του που με τη  δική τους εμπιστοσύνη και βοήθεια, έδωσε τον καλύτερο του  εαυτό για να βοηθήσει  την πατρίδα του υπογράμμισε “Σε όλη αυτή την πορεία - ως δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής, υπουργός-  μία έγνοια είχα μόνο στο μυαλό μου, για ένα πράγμα πάλευα: να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ στους συμπατριώτες μου. Το γνωρίζετε και με τιμάτε εδώ και χρόνια της εμπιστοσύνη σας. Και σας ευχαριστώ για αυτό”.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση πως με την τιμή που έκανε η Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπό του, δεν πρόκειται ποτέ να βάλει σε δεύτερη  μοίρα το συλλογικό συμφέρον. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Μαζί έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικά έργα για το νησί μας. Και αυτή την ευκαιρία δεν θα την χάσουμε. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πει ότι οι εκλογές αυτές γίνονται για το προσωπικό γινάτι κανενός. Οι εκλογές αυτές, και σας το λέω καθαρά, έχουν μόνο ένα όνομα: το όνομα της Κρήτης.


Όσοι συνεχίζουν και νομίζουν ότι μπορούν με τις προσωπικές τους σπέκουλες να κάνουν προεκλογικά παιχνίδια, δεν έχουν καταλάβει καλά. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Γιατί υπάρχει μία αλήθεια που στέκεται πιο ψηλά και από αυλές, και από τζάκια. Και αυτή είναι η δύσκολη καθημερινότητά μας”.


Παράλληλα πρόσθεσε πως «τα προβλήματα της Κρήτης, οι αγωνίες των Κρητικών χρειάζονται ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν και όχι να πάρουν. Στελέχη ικανά, με αγάπη για τον τόπο τους που ξέρουν τα προβλήματα και έχουν σχέδιο για να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από τη βαθιά ύφεση του Μνημονίου, εκείνων που με την ψήφο τους επέτρεψαν στην Κυβέρνηση να μας στερήσει εισοδήματα, μισθούς, ευκαιρίες».


Καταλήγοντας ο κ Πλακιωτάκης ανέφερε «Ακούω αριστερά και δεξιά τους άλλους υποψηφίους να κάνουν διαφορά προσωπικά σχόλια. Δεν απορώ. Εκείνοι που δεν έχουν να προτείνουν συγκεκριμένα έργα, πραγματικές προτάσεις, εκείνοι που έχουν μάθει να λένε μόνο «ναι» για να έχουν καρέκλα, αυτό κάνουν. Δεν μας αφορά. Προσωπικά, δεν μας χωρίζει τίποτα ούτε από τον κ. Αρναουτάκη, τον Υπουργό που έβαλε την υπογραφή του σε όσα ζούμε σήμερα, ούτε με τους άλλους υποψηφίους. Πολιτικά, όμως, έχουμε διαφωνίες ουσίας. Δε μπορούμε να κάνουμε ότι δε βλέπουμε ποιοι και με ποιών τις πλάτες επέλεξαν μέτρα που πνίγουν κάθε υγιή δύναμη του τόπου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες εκεί που χτυπά η καρδιά της Κρήτης, χωρίς ρεβανσισμούς, αλλά με αυστηρότητα. Χωρίς βεντέτες, αλλά με διεκδικήσεις».


Στις 2.30 το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρουσίασε στο Επιμελητήριο στον Άγιο Νικόλαο την πρόταση του συνδυασμού του για την ίδρυση και λειτουργία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης του Κέντρου Ανάπτυξης και Προβολής Κρήτης «Αριάδνη». Ένα πρότυπο κέντρο που θα είναι σε θέση, με τη συνεργασία όλων των φορέων, να αυξήσει την προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών της Κρήτης με ένα κοινό σήμα προέλευσης (brand name).


Στο Ηράκλειο η Έλενα Ράπτη


Την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, προσκεκλημένη της Γραμματείας Γυναικών της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση στήριξης του κ. Πλακιωτάκη από τις γυναίκες της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στις έξι (6) το απόγευμα στο ξενοδοχείο Galaxy.


Την ίδια ημέρα μιάμιση το μεσημέρι συνοδεύοντας τον υποψήφιο περιφερειάρχη θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων στο Ηράκλειο.


Το site του κ Πλακιωτάκη

Από σήμερα είναι επισκέψιμο για τους χρήστες του internet το νέο ηλεκτρονικό site του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης  Γιάννη Πλακιωτάκη στην διεύθυνση www.plakiotakis.com. Σε αυτό θα είναι διαθέσιμο όλο το υλικό από την προεκλογική του δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου