Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Φυλάκισαν πατέρα 4 παιδιών για 2.000 ευρώ!

Εκλεισαν φυλακή πατέρα 4 παιδιών για χρέος 2 χιλ. ευρώ!

Δεύτερο …σπίτι έχουν γίνει τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραλιακή των Γουβών και μάλιστα είχε αποπειραθεί να αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών. ....


Την περασμένη Παρασκευή, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία εξασφάλιζε προσωρινή διάταξη για την αναστολή εκτέλεσης του πρωτοκόλλου κατεδάφισης, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για χρήση της παράνομης εξέδρας.

Αφέθηκε το Σάββατο οπότε και συνελήφθη εκ νέου για τον ίδιο λόγο. Αφέθηκε την Κυριακή και χθες οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια αφού το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον καταδίκασε συνολικά σε 80 ημέρες ποινή φυλάκισης.

Για να αφεθεί ελεύθερος, έπρεπε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ ωστόσο ο ίδιος δήλωσε οικονομική αδυναμία στην παρούσα φάση και κατέθεσε αίτηση προσωρινής αναβολής εκτέλεσης της ποινής ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα και να τα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αίτηση του ωστόσο απορρίφθηκε και έτσι οδηγήθηκε πίσω στα κρατητήρια. Ο ίδιος δεν έκρυψε την οργή του για την ποινική του αντιμετώπιση, υποστηρίζοντας ότι δεν κατανοεί τους λόγους που τον έστειλαν στα κρατητήρια από την στιγμή που προσκόμισε έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι του έχει καταλογιστεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για την αυθαίρετη κατασκευή.

«Θέλω να μου πουν με ποια κριτήρια και σε ποιους δίνουν αναβολή εκτέλεσης της ποινής. Είμαι επιχειρηματίας, γνωστής διαμονής, παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Απλά ζήτησα πίστωση χρόνου για να μαζέψω αυτά τα χρήματα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι διαδικασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλιακή των Γουβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου