Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ιδού πως... γεννήθηκε το νέο σήμα της ΝΔ

drseeng:  Οι παλιοί αναγνώστες θα γνωρίζετε ότι έχω αλλάξει τη μορφή του blog άπειρες φορές. Είναι κάτι που με ανανεώνει και μου δίνει ώθηση για να συνεχίσω με μεγαλύτερη όρεξη. Σε όλους μάς αρέσει το καινούργιο, είτε αυτό είναι αυτοκίνητο, είτε μια απλή μπλούζα. Ειδικά με την αλλαγή ντυσίματος, νιώθουμε νεότεροι, διαφορετικοί, πιο αποφασισμένοι για το μέλλον (ω ναι) κτλ.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Σαμαράς και άλλαξε τα… φώτα στο κόμμα του. Η Νουδού μεταφέρθηκε από τη Ρηγίλλης στη Συγγρού (με ότι αυτό συνεπάγεται επικοινωνιακά), έβαλε το σύμβολο underscore στο τέλος του νέου λογότυπου (δίνοντας έτσι μια… ηλεκτρονική χροιά στο όλο concept) και αντικατέστησε την ιστορική γροθιά που κρατάει τον πυρσό με ένα… πράγμα.

Είμαι λάτρης του μινιμαλισμού, μ’αρέσουν τα αφαιρετικά, αλλά αυτό το σήμα ρε παιδάκι μου… κάπου δε μου κολλάει. Δεν ξέρω… Πως του ήρθε του Αντωνάκη να καταλήξει σ’αυτό; Ιδού πέντε διαφορετικές εκδοχές:.......

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΣΣΑΡΑ-Νταήδες κατά αστυνομικών


Καθημερινότητα τείνει να γίνει για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Μεσαράς, οι επιθέσεις είτε ατόμων που προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη, είτε νταήδων που για αυτούς οι αστυνομικοί αποτελούν «κόκκινο πανί».
Τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε Ασήμι και Μοίρες δεν είναι τα μόνα που έχουν σημειωθεί, με τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην πεδιάδα να είναι πλέον πολύ καλά προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι, ακόμη κι όταν πρόκειται να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο για τροχονομικό έλεγχο.....

O Αντωνάκης και ο Κων/νος Καραμανλής

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Από εφημ. ΤΑ ΝΕΑ, 14 και 15 Μαΐου 1997

Ευθύνες, κατά κύριο λόγο, στον τότε υπουργό Εξωτερικών Α. Σαμαρά για τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων επιρρίπτει στον 12ο τόμο των Αρχείων του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής:
«Ο κ. Σαμαράς, από την άλλη πλευρά, εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητος, η οποία ταχέως έφερε τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα, επί υπουργίας Σαμαρά, σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου
κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεών μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονές μας. Παρά την εμφανή διαφωνία πρωθυπουργού – υπουργού Εξωτερικών, η κατάσταση αυτή διήρκεσε επί αρκετούς μήνες, αφού ούτε ο κ. Σαμαράς παρητείτο, ούτε ο κ. Μητσοτάκης τον απομάκρυνε».......

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνοντας τη...βαφή


Αναζητείται κεφαλή που χρησιμοποιεί βαφή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για Κυριακάτικο δημοσίευμα.

Έξω φρενών έχει γίνει ο Καρατζαφέρης (και όχι μόνον)  με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε διαλόγους που φέρεται να είχε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Κύπρο και στην εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο Άντυ Χατζηκωστή. Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ βρίθει από υπονοούμενα. Και σύμφωνα με αυτήν ο «πληροφοριοδότης» ανήκει σε εκείνους που περιέγραψε ως...βαψομαλλιάδες ο Φ. Κρανιδιώτης. «Το όλο ρεπορτάζ από την Κύπρο είναι «τρίχες» και μάλιστα...βαμμένες» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Ας δούμε όμως....

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πρώτα τα ελληνόπουλα στο διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων!

Μπορεί πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να είχε δείξει ότι οι Έλληνες μαθητές δεν είναι ιδιαίτερα επιμελείς αλλά νέα έρευνα του οργανισμού φανερώνει μια πολύ ευχάριστη πρωτιά των Ελλήνων μαθητών: είναι πρώτοι μεταξύ των μαθητών των 33 χωρών μελών του οργανισμού στην ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων!
Οι Έλληνες μαθητές δήλωσαν ότι διαβάζουν εξωσχολικά βιβλίασε ποσοστό 82,5% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους γείτονες τους...

Γνωρίζετε ότι...

Ο δυνατότερος σεισμός που έχει καταγραφεί παγκοσμίως είναι έντασης 9,5 Ρίχτερ και συνέβη στη νότια Χιλή το 1960?
Τα παλιρροϊκά κύματα που σηκώθηκαν είχαν ύψος 10 μέτρα και κατέστρεψαν τα περισσότερα χωριά της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κύματα σκότωσαν 61 άτομα στη Χαβάη, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του σεισμού!

Μετανάστες πέταξαν πέτρες σε οδηγούς που δεν τους έδωσαν χρήματα

Συνέβη και αυτό! Οικονομικοί μετανάστες πετούσαν πέτρες στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Kρήτης και έβριζαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «τσιγκουνιά» των Ελλήνων και τις πενταροδεκάρες που τους δίνουν στα φανάρια.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες, οπότε και αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι νεαροί μετανάστες πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα με κίνδυνο να προκληθούν ζημιές.

Περιπολικό...

Διόδια για τα τζιπ στο Παρίσι..

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού εξετάζουν μία σειρά μέτρων με στόχο τη βαριά φορολόγηση, την επιβολή «τσουχτερών» διοδίων, ή ακόμη και την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στα θηριώδη τζιπ (SUV) υψηλού κυβισμού στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Χθες ανακοινώθηκε ότι οι σχετικές συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου, παράλληλα με διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γαλλίας. Ανάλογες απαγορεύσεις εξετάζονται και για τα παλαιά ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου- ....

Δεν αφήνουν κανένα θέμα να «πέσει κάτω» οι δύο Κρητικοί Βουλευτές, Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης


Κινητικότητα στη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού οι δύο Κρητικοί Βουλευτές, Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης, δεν αφήνουν κανένα θέμα να «πέσει κάτω».
Σε τρεις εργάσιμες ημέρες μάλιστα έχουν καταθέσει, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τριάντα (!) και πλέον θέματα που αφορούν και τους τέσσερις νομούς της Κρήτη.
Και οι δύο Βουλευτές εργάζονται  σκληρά χωρίς να παραγωντίζουν.
Θα έχει ενδιαφέρον δε αν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν, από το λήθαργο της αλαζονείας και της σιγουριάς τους, τους  Κεφαλογιάννηδες (σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο)…

Ρουσφέτια, ψέματα και διορισμοί για Πάγκαλο!

Νέες αποκαλύψεις για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης έρχονται στο φως μέσα από τις κυριακάτικες εφημερίδες. Ο Θέμος Αναστασιάδης - που την προηγούμενη Κυριακή αποκάλυψε το "βασιλικό ρεβεγιόν" της οικογένειας Πάγκαλου- επιμένει και μέσα από το "Πρώτο Θέμα" κατηγορεί ευθέως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά και την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου King George ότι ψεύδεται!

"Κι όμως έμεινε δωρεάν στο...,

"Γιουχάρισαν" την Αντωνίου για τα διόδια

Στη Λαμία συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια από τη Φθιώτιδα, προκειμένου να οργανώσουν το πλαίσιο δράσεων του κινήματος «Δεν πληρώνω» στο μέλλον. Το «παρών» έδωσαν παράλληλα και μέλη άλλων περιοχών, κυρίως από την Αττική. Για περίπου δύο ώρες τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι να ανέβει στο βήμα η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου…

Στην σύνταξη βγαίνει ο "Mr Zara"

Αποσύρεται απο τα ηνία της επιχείρησης του ο Αμάνθιο Ορτέγκα.. Ο γνωστός και ως "Mr Zara" αποφάσισε να αποσυρθεί αθόρυβα απο τον όμιλο Inditex στον οποίο ανήκουν και τα Zara αφήνοντας στο τιμόνι της επιχείρησης τον αντιπρόεδρο και γενικός διευθυντής του ομίλου, Πάμπλο Ίσλα.

Ο 74χρονος επιχειρηματίας και 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενημέρωσε τους....




98.000 υπαλλήλους του με μια σύντομη επιστολή..

Λουδοβίκος ο Σαμαράς:«Το κόμμα είμαι εγώ» ... !

Το μήνυμα ότι ο Σαμαράς είναι ο απόλυτος «άρχων» της Νέας Δημοκρατίας περνάνε τις τελευταίες μέρες οι πραιτοριανοί του.
Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στο απόλυτο αρχηγικό μοντέλο που έχει χρεοκοπήσει ως μοντέλο εξουσίας και έχει ...............

Στρατηγικός κόμβος γίνεται η Κρήτη εξαιτίας του 'Λεβιάθαν'!

Το κοίτασμα του φυσικού αερίου Λεβιάθαν αναβαθμίζει και την Κρήτη που γίνεται κομβική περιοχή για τα συμφέροντα Ισραήλ- Κύπρου-ΗΠΑ και Ελλάδας! Και Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική Ανοιχτή Οικονομική Ζώνη , η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα. ...