Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Στις 19 Νοεμβρίου η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία Κυπριωτάκη

Στις 19 Νοεμβρίου η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία Κυπριωτάκη Στις 19 Νοεμβρίου του 2010 προσδιορίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθε- σης της απαγωγής και δολοφονίας του 50χρονου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ήδη έχει αρχίσει η επίδοση των κλήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στην οικογένεια του θύματος είναι αρκετά βαρύ ενόψει της δίκης. Η οργή και ο πόνος....
δεν έχουν καταλαγιάσει και η συναισθηματική φόρτιση των συγγενών είναι μεγάλη στην σκέψη και μόνο ότι θα βρεθούν τετ-α-τετ με τους δολοφόνους του 50χρονου.
Το γεγονός που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο λόγω του φρικτού θανάτου του άτυχου άνδρα, σημειώθηκε στις 18 Μαίου και στο εδώλιο θα καθίσουν ένας 34χρονος Ηρακλειώτης και δύο ξαδέρφια από την Συρία, 26 και 28 ετών, οι οποίοι σήμερα παραμένουν προφυλακισμένοι. Τέσσερις μήνες χρειάστηκε η ειδική ομάδα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για να προχωρήσει στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης, συλλαμβάνοντας τους τρεις δράστες. Η αποκάλυψη της ταυτότητας τους αποτέλεσε σοκ, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ηρακλειώτη. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας είχε «χρεωθεί» ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα. Οι απολογίες τους ήταν αντικρουόμενες αφού ο ένας προσπαθούσε να επιρρίψει την ευθύνη στον άλλο για τη δολοφονία.
Ωστόσο οι ισχυρισμοί του Έλληνα και του νεαρότερου Σύρου-ο 28χρονος κράτησε το στόμα του κλειστό τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά-σε ένα σημείο συνέκλιναν: το πόσο υπέφερε ο Γ. Κυπριωτάκης εκείνες τις ύστατες στιγμές. Ζητούσε απελπισμένα να τον λυπηθούν. Είχαν πάρει τα λύτρα και ζητούσε απεγνωσμένα να τον απελευθερώσουν. Μάταια όμως. Η απόφαση ήταν ειλημμένη. Το λάθος του ήταν ότι αναγνώρισε τον έναν εκ των δραστών, τον 26χρονο Σύρο, τον οποίο είχε στο παρελθόν στη δούλεψη του. Τον χτύπησαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν.
«Ο Σταυρουλάκης άνοιξε το καπό. Ενώ ο Κυπριωτάκης ήταν δεμένος, του έριξε μια μπουνιά στο λαιμό. Μετά έπιασε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Τότε πια τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Τον πίεζε με δύναμη μέχρι να τον αποτελειώσει. Εγώ τον κρατούσα από τα πόδια όσο πιο δυνατά μπορούσα. Τον κρατούσα για να μην αντιστέκεται. Κάποια στιγμή όλα είχαν τελειώσει. Ο Αμέρ-αναφέρεται στον 27χρονο ξάδερφο του και συνεργό του-στεκόταν εκεί και παρακολουθούσε».
Ο ίδιος ανέφερε ότι περιέλουσαν με βενζίνα το αυτοκίνητο και το νεκρό πια άνδρα μέσα στο πορτ-παγκάζ και έβαλαν φωτιά.
«Τον κάψαμε γιατί πάση θυσία έπρεπε να εξαφανίσουμε τα στοιχεία».
Αυτή είναι η ομολογία-σοκ του 25χρονου Σύρου ενώπιον του Εισαγγελέα. Εμφανίστηκε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν άντεχε πλέον τις τύψεις και τους εφιάλτες. Ο άτυχος Κυπριωτάκης ερχόταν κάθε νύχτα στον ύπνο του, ξανά και ξανά.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Σταυρουλάκης, πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη δολοφονία, αποδεχόμενος μόνο την συμμετοχή του στην απαγωγή.
«Ήθελα να πέσω πάνω σε μπλόκο και να παραδοθούμε» . Ενώπιον του Εισαγγελέα ο Σταυρουλάκης ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή που απήγαγαν τον 50χρονο, μετάνιωσε πικρά για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι περιφερόταν επί ώρες στους δρόμους με την ελπίδα να πέσει σε κάποιο αστυνομικό μπλόκο και να τελειώσουν όλα εκεί.
Ο ισχυρισμός του ωστόσο δεν έγινε πιστευτός και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την ομολογία-καταπέλτη του 25χρονου Σύρου. Ο τρίτος της συμμορίας, ο 27χρονος Αμέρ εμφανίζεται ως ο πιο σκληρός. Κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην απαγωγή και στη δολοφονία. Σύμφωνα με την ομολογία του ξαδέρφου του, ο 27χρονος παρακολουθούσε απαθής την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία, χωρίς να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να την αποτρέψει. Για την αστυνομία η απαγωγή και η δολοφονία του 50χρονου ήταν προϊόν συναπόφασης και συνεκτέλεσης και των τριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου