Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αφέθηκε ελεύθερος ο 16χρονος φερόμενος ως βιαστής


Αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα, μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων σήμερα, ο 16 χρόνος μαθητής που κατηγορείται ότι βίασε 15 χρονη μαθήτρια μέσα σε τουαλέτα σχολείου των Χανίων. Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο και ιδιαίτερα στην κοινωνία των Χανίων. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που συμβαίνει - ή τουλάχιστον καταγγέλεται - κάτι τέτοιο...  Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, που ήδη άρχισε προανάκριση για να διαπιστώσει τις καταγγελίες της άτυχης κοπέλας και διέταξε άμεσα τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης. Το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων κ. Σταμάτη Μπελιβάνη δεν αναφέρεται σε μακροσκοπικά ευρήματα, αλλά επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η μαθήτρια της Α’ λυκείου εξομολογήθηκε στους γονείς της ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, σε ώρα διαλείμματος, ένας 16χρονος μαθητής της Γ’ γυμνασίου την οδήγησε δια της βίας στις ανδρικές τουαλέτες, όπου την εξανάγκασε σε συνουσία. Το περιστατικό καταγγέλθηκε την Πέμπτη από τους γονείς του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, που προχώρησε στη σύλληψη του 16χρονου. Χθες το μεσημέρι ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.
Την ίδια στιγμή, η είδηση έχει αναστατώσει τις σχολικές κοινότητες, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους Συλλόγους Γονέων, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.
πηγη"neakriti"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου