Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Ο ΝΔ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.....

Προς: κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας


Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο Αρκαλοχώρι προκειμένου να μας «ενημερώσει» για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, δηλώνουμε και σε σας και σ αυτούς τους πρόθυμους να μας επισκεφθούν τώρα κατόπιν εορτής, ότι είμαστε πολλοί καλά ενημερωμένοι:...

Παραιτήθηκε η Τ.Ο Αρκαλοχωρίου της ΝΔ!

Μετά το Καστέλλι το Αρκαλοχώρι.Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CRETA παραιτήθηκε σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής οργάνωσης Αρκαλοχωρίου της ΝΔ. Με επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος του ζητούν να τους διαγράψει από τα μητρώα της ΝΔ. Το μαρτύριο της σταγόνας για την τοπική ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται!   πηγη"cretalive"

Στον Έβρο η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιεί από χθες τριήμερη περιοδεία στο νομό Έβρου. Σήμερα, η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε το κλιμάκιο της FRONTEX, στο τελωνείο των Κήπων Έβρου και συναντήθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε μονάδα παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί, συναντήθηκε με τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας  Στη συνέχεια,...

Με γροθιές θα διοικήσει ο Γκλέτσος

Στα χέρια πιάστηκαν, οι Απόστολος Γκλέτσος και πρώην δημοτικός σύμβουλος σε κεντρική καφετέρια της Στυλίδας, ύστερα από έντονο φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στυλίδας, μετά το τέλος του έντονου αυτού καυγά, έφυγε...
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

Έλληνες, Οικονομία και Kατάθλιψη!...

 

Γιώργος Πιπερόπουλος
Στην ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ως μία δραματική μορφή ψυχοπαθολογίας είχα αναφερθεί με δημοσίευμα μου στα blogs πριν υπογραφεί το περιβόητο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Πρόσφατες, όμως, αναφορές στο γεγονός ότι χάνουμε το αίσθημα της ΕΛΠΙΔΑΣ και παρατηρείται δραματική αύξηση των αυτοκτονιών καθώς στερεώνεται η παρουσία της τρόικα και βαθαίνει η οικονομική κρίση στης Ελλάδα σπρώχνοντας στην απελπισία αμέτρητους Έλληνες με αναγκάζουν να αναφερθώ και πάλι σήμερα στο διαχρονικό θέμα της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ (διαβάζω ότι σε έρευνα που εκπονεί η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας φαίνεται ότι τουλάχιστον επτά στους δέκα Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης, ενώ το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα άτομα που βιώνουν ανεργία ή μειώνεται δραματικά ο μισθός τους.)..

Καταλήψεις: μια «βολική» μορφή διαμαρτυρίας




Photo:Titanas

του Γιώργου Μαυρωτά
Το σκηνικό έχει ως εξής: Στη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου μιας σχολής που έχει περίπου 1200 φοιτητές, μένουν υπομονετικά μέχρι το τέλος (οπότε γίνεται και η ψηφοφορία) περίπου 180 από αυτούς. Λίγο περισσότεροι από τους 100 ψηφίζουν κατάληψη της σχολής για μια εβδομάδα! Ποσοστό δηλαδή κοντά στο 10% των φοιτητών αποφασίζει να κλείσει τη σχολή. Μάλιστα πολλές φορές είναι οι ίδιοι που στηλιτεύουν το πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι, λόγω της αποχής, βγαίνουν κυβερνήσεις και δήμαρχοι που ουσιαστικά είναι μειοψηφίες. Δημοκρατία αλά καρτ. Στη συνέχεια θα κλειδώσουν τις πόρτες της σχολής, θα αφήσουν ....

Το αεροδρόμιο στο Καστέλλι θα χρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ

Στη χρηματοδότηση των έργων επέκτασης του μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως και στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι, θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της Πλούταρχος Σακελλάρης κατά τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.
Παράλληλα, ο υπουργός παρουσίασε ένα ...

Ηράκλειο: Διώξεις κατά μαθητών και γονέων!

Εντολή για σύνταξη δικογραφιών, με τις οποίες θα καλούνται γονείς και μαθητές να δώσουν εξηγήσεις για τις καταλήψεις των σχολείων, θα δώσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης.
Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, σε μια πρώτη ..

Η Εταιρία συμβούλων του κ. Ν. Παπανδρέου

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρωθυπουργού, ίδρυσε Εταιρία Συμβούλων με την επωνυμία ‘Top coultoural and Financial film’. Είναι εντυπωσιακό, ότι σκοπός της Εταιρίας είναι και η ανάληψη εργασιών στο δημόσιο τομέα. Κάτι λησμόνησε ο κ. Ν. Παπανδρέου. Ότι έγινε τεράστιος θόρυβος...

ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΩΝ

Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε δεσµεύσεις καταθέσεων γιατρών, οι οποίοι είχαν εκατοµµύρια ευρώ στα τραπεζικά τους βιβλιάρια αλλά δήλωναν στην Εφορία εισοδήµατα λίγων χιλιάδων ευρώ, έχει προχωρήσει το Σ∆ΟΕ. Στο στόχαστρο έχουν µπει 2.250 γιατροί από όλη την...

Καμία συμφωνία για μείωση των μισθών

Ενταση, φραστικές αντεγκλήσεις και αλληλοδιαψεύσεις επικράτησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, μία ημέρα μετά την προσέγγιση και τη σύγκλιση των δύο μερών, γύρω από το φλέγον θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και των μειώσεων των αποδοχών σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένο οικονομικό πρόβλημα.

Όλα ξεκίνησαν μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση των «κοινών θέσεων» των δύο μερών και την έντονη αντίδραση που προκλήθηκε στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος επιχείρησε να διαψεύσει ακόμη την ύπαρξη της συνάντησης με τους εργοδότες την Τετάρτη και σε δήλωσή του....

Στην Ντόρα η κόρη της Πετραλιά

Άλλη μια απώλεια μετρά το κόμμα της ΝΔ, καθώς η κόρη της τέως υπουργού και βουλευτίνας του κόμματος, Φάνης Πετραλιά, επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Πάλλη, συμμετέχει στη νέα διοικούσα επιτροπή του κόμματος.

Η «κομμένη» από τη Ρηγίλλης για υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας απάντησε με το... χειρότερο τρόπο στις πιέσεις που είχε δεχθεί, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όσους της έταζαν κάθοδο στη Β' Αθήνας στις επόμενες εκλογές.
Κανείς επίσης δεν γνωρίζει τι τελικά θα κάνει και η ιδιαίτερα ισχυρή στη Β' Αθήνας μητέρα της κας. Πάλλη, Φάνη Πετραλιά, η οποία εδώ και καιρό τηρεί στάση αναμονής έναντι της ηγεσίας του κόμματος.

Πηγή : protothema.gr

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Να πώς βγάζουν τις «δημοσκοπήσεις»-μαϊμού...

Από periothiko

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μας το είπαν και δεν τον πιστεύαμε! Ο απόλυτος εξευτελισμός της όποιας «σοβαρότητας» μερικών δήθεν «επιστημονικών» εταιρειών δημοσκοπήσεων...
Γνωστή εταιρεία διενεργεί αυτή τη στιγμή «έρευνα» για την «πρόθεση ψήφου» των πολιτών. Τι κάνουν;
Παίρνουν τηλέφωνα και ρωτάνε τα «δείγματα» "ποιο... κόμμα θα...

Η sexy Βούλα και η ερωτική φωλιά κορυφαίου υπουργού!

Ροζ σκάνδαλο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στα πολιτικά πηγαδάκια μετά την αποκάλυψη του φλογερού, παράνομου δεσμού παντρεμένου υπουργού της κυβέρνησης με αιθέρια παρουσία από τον χώρο του modeling!

Η πληροφορία θέλει κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης να είναι τρελαμένος με τη Βούλα, τη Star των Πελοποννησιακών Καλλιστείων αλλά και του διαγωνισμού Miss Τουρισμός.

Η sexy (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας) Βούλα επισκεπτόταν πολύ συχνά τη φίλη της, η οποία εργάζεται σαν γραμματέας του υπουργού. Σε μια από τις επισκέψεις η γραμματέας γνώρισε την εκρηκτική Βούλα στον παντρεμένο υπουργό κι από τότε έγινε ήρθαν τα πάνω-κάτω στην προσωπική του ζωή.

Το παράνομο ζευγάρι μάλιστα απέκτησε και καυτή ερωτική φωλιά σε ακριβό δρόμο του....

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανδρέα σήκω για να δεις............

Ο Θεός μάς κάνει πλάκα, δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί αυτό. Ο Γιωργάκης είναι στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές της ανθρωπότητας για το 2010. Οι λόγοι της επιλογής του, είναι οι εξής: Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στη χειρότερη χρονιά της Ελλάδας και ξόδεψε όλο το 2010 λέγοντας σκληρές αλήθειες στους Έλληνες για την απαράδεκτη μορφή του κράτους πρόνοιας. Κάτι θα ξέρουν οι ξένοι παραπάνω από εμάς. Εδώ έδωσαν νόμπελ ειρήνης στον....      ΔΕΙΤΕ

Λευτέρης Αυγενάκης : "Προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ" ο Αντώνης Σαμαράς

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τον μεταξύ άλλων «προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ, που συρρικνώνει το κόμμα και το οδηγεί σε μοναχική και χωρίς διέξοδο πορεία», εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την οδική ασφάλεια.
Ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ...ότι διεγράφη από το κόμμα της ΝΔ χωρίς να του ζητηθούν εξηγήσεις και έκανε λόγο για αυθαίρετη, αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια.
«Στη ΝΔ του Σαμαρά δεν αντέχουν δημοκρατία, δεν υπάρχει σεβασμός στις άλλες απόψεις, δεν ανέχονται άλλη άποψη η παρέα που διαφεντεύει τη Νέα Νέα Δημοκρατία. Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ έχει καταφέρει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του κόμματος στην ιστορία του», πρόσθεσε ο κ Αυγενάκης.  
  ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ στο Ασήμι

Το Μηχάνημα Αυτόματων Συναλλαγών του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο χωριό Ασήμι του δήμου Κόφινα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν άγνωστοι σήμερα στις 3.30 τα ξημερώματα.
Οι δράστες έσπασαν την πρόσοψη της τράπεζας, ξήλωσαν το ΑΤΜ και το έσυραν έξω προκειμένου να το φορτώσουν σε αγροτικό αυτοκίνητο, αλλά τους έπεσε στο δρόμο πέντε μέτρα μετά την τράπεζα. ...

Μικρότερη θα είναι φέτος η ελαιοπαραγωγή στο νομό Λασιθίου

Σε 19.000 – 20.000 τόνους αναπροσαρμόζει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Λασιθίου την γενική εκτίμηση της παραγωγής ελαιολάδου για την ελαιοκομική περίοδο 2010 – 2011, μειώνοντας κατά 1000 – 2000 τόνους τις αρχικές της εκτιμήσεις, που είχε κάνει αρχές του φθινοπώρου.
Αυτό, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Λασιθίου Μανόλης Μαυρής, οφείλεται στην καταστροφή της παραγωγής που υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα στην ευρύτερη περιοχή της ενδοχώρας και νότιας ζώνης της Σητείας, στο Μακρύ Γιαλό και στην Παχειά Άμμο, από την έντονη χαλαζόπτωση που είχαμε πριν από 20 μέρες περίπου.
Επιπλέον, ζημιά φαίνεται να προκαλεί στην ανηρτημένη παραγωγή και η έξαρση του δάκου μέσα στο Νοέμβριο.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
Πηγή: anatolh.com

Έκλεισαν τα σφαγεία Χανίων γιατί δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής

Στο άμεσο κλείσιμο εννέα σφαγείων στην περιφέρεια, προχώρησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
Πρόκειται για τα σφαγεία Αμφιλοχίας, Θέρμου, Αγιας Μετσόβου, Ερεσσού, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και Χονδρογιάννη στην Κέρκυρα.
Όπως αναφέρεται στις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των σφαγείων, οι μονάδες αυτές δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής, δεν είχαν εκσυγχρονιστεί και γενικά δεν τηρούσαν την κοινοτική και εθνική νομοθεσία λειτουργίας τους.
Η κ. Αποστολάκη επισήμανε ότι η λειτουργία των ακατάλληλων σφαγείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας καθώς η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, ...

Δημιουργία νέων Convention Bureau στην Κρήτη

Τις προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ προκειμένου η χώρα μας να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης, παρουσίασε στη Βαρκελώνη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού ΕΙΒΤΜ.
Στην έκθεση αυτή που συμμετέχουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις διοργάνωσης συνεδρίων κ. Νικητιάδης πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με επαγγελματίες και φορείς του διεθνούς συνεδριακού προϊόντος όσο και με ξένους δημοσιογράφους....

Ζεστή αγκαλιά και ξεκάθαρη στήριξη επιφύλαξαν οι Μεσσαρίτες στο Λευτέρη Αυγενάκη


Κλίμα φορτισμένο για την «προσβολή από τον Α. Σαμαρά στο πρόσωπο του κάθε ενός από εμάς που σε στηρίξαμε και σε στηρίζουμε», ακούστηκε στα πηγαδάκια


Συνεχίζονται με ρυθμούς…προεκλογικούς οι περιοδείες και οι ανοιχτές συζητήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους πολίτες στην περιφέρεια του νομού.

Σημεία τοποθέτησης του Λευτέρη Αυγενάκη..

Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενημερώθηκα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, για τις απόψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τώρα ενόψει του προϋπολογισμού. Νομίζω ότι υπάρχει μια ευρύτερη συμφωνία για την ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτατα οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές...

Στο φως τα ελληνοαλβανικά παρασκήνια

Απόρρητα έγγραφα από το Wikileaks αναμένονται να δημοσιευθούν σύντομα και στην Αλβανία, δηλαδή οι παρασκηνιακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, γράφει σήμερα ο αλβανικός Τύπος. Στο μεταξύ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το πώς κατέληξαν στα χέρια των ΗΠΑ διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως ‘άκρως απόρρητες’ από την ελληνική κυβέρνηση. Μας δουλεύει ο Δρούτσας φαίνεται. Υπερυπουργός Εξωτερικών είναι ο Ρόντος και αναρωτιέται...

Η Ελβετία θα απελαύνει όσους ξένους εγκληματούν

Η πλειοψηφία των Ελβετών ψήφισε «ναι» στην αυτόματη απέλαση των ξένων πολιτών που υποπίπτουν σε σοβαρά εγκλήματα, όπως φόνοι και βιασμοί, αλλά «όχι» στη φορολόγηση των πλουσιότερων, στο δημοψήφισμα της Κυριακής, με τα δύο ερωτήματα. Οι Ελβετοί πολίτες, οι οποίοι μόλις τον περασμένο μήνα ψήφισαν «όχι» στην ανέγερση νέων μιναρέδων, υπερψήφισαν την αυτόματη απέλαση σε ποσοστό 53%...

Ανδριανόπουλος κατά Σαμαρά και υπέρ Ντόρας, Αβραμόπουλου και Δήμα!

andrianopoulos.jpgΈνα ενδιαφέρον κείμενο για τη Νέα Δημοκρατία δημοσιεύει σήμερα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος στο site statesmen.gr.
Ο κ. Ανδριανόπουλος χαρακτηρίζει τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά "αναχρονιστικό μόρφωμα", ενω μιλά για "λαϊκίστικες αριστερές θέσεις της ΝΔ".
Επίσης, εκθειάζει τους αντιπροέδρους της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, για τους οποίους λέει ότι "δεν είναι τυχαίο που συνήθως σιωπούν" και επιτίθεται σε αυτούς που του άσκησαν κριτική για την θετική του στάση απέναντι στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη....

Κίνημα πολιτών ανακοινώνει ο Μίκης Θεοδωράκης

Κίνημα πολιτών ανακοινώνει ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Είσοδος Ελεύθερη).

Το πρώτο 'κραχ' πριν τον....Καλλικράτη!

Το πρώτο 'κραχ' πριν τον....Καλλικράτη!

Σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, όπως φαίνεται, έχει οδηγηθεί ο σημερινός- προ Καλλικράτη- Δήμος Αρκαλοχωρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE, εδώ και δύο ημέρες, δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά ακόμη και...πετρελαίου για τα μηχανήματα του Δήμου (απορριμματοφόρα, γκρέητερ κτλ) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να..κινηθούν και να αντιμετωπίσουν πολύ συγκεκριμένα καθημερινά προβλήματα!
Αξίζει να σημειωθεί, μία..ανάσα από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης -γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί νέοι διευρυμένοι δήμοι της χώρας- 14 συμβασιούχοι σε διάφορες υπηρεσίες του εν λόγω Δήμου, παραμένουν απλήρωτοι και πλέον αναζητούν τρόπους διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

"Έρχεται πείνα..;;;"

"Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Μιλτον Φρηντμαν, είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την σύνδεση μιας αδύνατης οικονομίας με ένα πανίσχυρο νόμισμα, αν δεν συνδυασθεί με επιλογές ανοιχτών αγορών και χαμηλής φορολόγησης. Η Ελλάδα όπως και η Αργεντινή στο παρελθόν έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Συνέδεσαν το νόμισμα τους με το ευρω η μια και με το δολάριο η άλλη, εφάρμοσαν υψηλή φορολογία, επιδοματική πολιτική , πολιτική παροχών με δανεικά, επέκταση του αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, σπατάλες, σκάνδαλα και φοβικές ιδεοληψίες κατά της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνίας των ανοιχτών και μη παρεμβατικών αγορών.

Τώρα όμως; ...

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας!

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
....

Ξεκινά σήμερα και στην Κρήτη η ολοήμερη λειτουργία νοσοκομείων

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και Χανίων
θα λειτουργούν από τις 15.00 έως τις 22.00
Ξεκινά από σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία. Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων....

Συνελήφθη για κλοπή καλωδίων χαλκού αξίας 36.000 €!

Συνελήφθη τη Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο ένας 46χρονος Πολωνός, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών χαλκού από τις εγκαταστάσεις του Ο.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου, ενώ αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός ομοεθνής του, ηλικίας 26 ετών.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί επιτηρούσαν για μέρες το χώρο των εγκαταστάσεων του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ Αγίου Νικολάου, από τον οποίο είχαν σημειωθεί διακεκριμένες κλοπές καλωδίων χαλκού που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή υπόγειων δικτύων...

«Αποστασία» ή «ολική επαναφορά»;

Aυτό που με εκπλήσσει πάντοτε με τους Έλληνες πολιτικούς είναι πόσο φτωχά και επαρχιώτικα είναι τα μεταφορικά σχήματα που χρησιμοποιούν. Κλασσικό παράδειγμα είναι η χρήση του όρου «αποστασία» από την ηγετική ομάδα της ΝΔ προκειμένου να χαρακτηρίσει την πράξη της αποχώρησης ορισμένων βουλευτών της- προσπαθώντας έτσι προφανώς να προκαλέσει συνειρμούς με πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν το ...1965!

Φυσικά ....

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν άλλαξε χέρια η διοίκηση της Παγκρητίου- Με 116 ψήφους ξανά πρόεδρος ο Μαριδάκης

Με μια διαφορά 116 ψήφων αναδείχθηκε, χθες βράδυ, πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως ο Γ.Μαριδάκης κερδίζοντας στο...νήμα τον κ.Παλασσάρο!

Εντυπωσιακή ήταν πάντως η προσέλευση των κρητών της Αθήνας στις κάλπες για να αναδείξουν τη  νέα διοίκηση της Παγκρητίου Ενώσεως. Στις κάλπες που στήθηκαν στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ψήφισαν περισσότεροι από 5700 κρητικοί.

Ο κ.Μαριδάκης στηρίχθηκε κυρίως από την συντηρητική παράταξη, ενώ ο κ.Παλάσαρος είναι ο πρέοδρος της Κρητικής Εστίας και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.....

Ισπανίδα ισχυρίζεται πως είναι ιδιοκτήτρια του ήλιου!!!

Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα.

Όπως αναφέρει La Voz de Galicia, η Άνχελες Ντουράν από το Σαλβατέρα ντε Μίνιο στην βορειοδυτική Ισπανία παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο με την πράξη έτοιμη για επικύρωση: «Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη» αναφέρει το έγγραφο.

Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, τόνισε στην εφημερίδα πως υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει σε χώρες να είναι....

Αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας αγνοείται...

Εχουν περάσει έξι μήνες αφότου ο Σαμαράς όρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Σταύρο Δήμα και έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Πολύ περισσότερο τον ακούγαμε από τις Βρυξέλλες ως επίτροπο Περιβάλλοντος, παρά τώρα από την Αθήνα! Γιατί αυτή η αφωνία; Οσοι τον ξέρουν από παλιά, έχουν εικόνα του ανδρός: ποτέ δεν έλεγε.. πολλά, πάντα όμως μιλούσε όταν είχε κάτι να πει. Ολον αυτό τον καιρό δεν έχει κάτι να πει δημοσίως;
...

Quiz..

Τι βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου στον καθρέφτη την στιγμή που γυαλίζεται;;; Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό..

Εργατοπατέρες.. η καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα!

Τα παίρνουν από παντού, τελικά, οι εργατοπατέρες.. Το Βήμα τους είχε αποκαλέσει "Χρυσούς" ανακαλύπτοντας μισθούς των 150.000 ευρώ το χρόνο .... Η Καθημερινή τους ξεμπρόστιασε με τις αμοιβές τους (χρυσοκάνθαροι άεργοι )... αλλά και το πως τζιράρουν το χρήμα που παίρνουν "νταβατζηλίδικα" από τους οργανισμούς που πληρώνουν εισφορές οι εργαζόμενοι... Μάλιστα κορυφαία οργάνωση "βγάζει" 1.000.000 ευρώ από τόκους !....

"Η Κρήτη θα σώσει την Ελλάδα από την κρίση"

Μεγέθους... Αλάσκας είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος ισχυρίζεται ότι είναι καιρός η Ελλάδα να ξεκινήσει την εκμετάλλευση των τεράστιων φυσικών της πόρων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα κοιτάσματα σε Αιγαίο, Νότια Κρήτη και Ιόνιο μετά τις μελέτες Νορβηγών, Αμερικανών και Γάλλων μπορούν να ...

Πόσο παίρνουν οι ηθοποιοί για μια διαφήμιση;

Τα «χρυσά συμβόλαια» των τηλεοπτικών διαφημίσεων! Αυτά που υπογράφουν οι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης προκειμένου να δανείσουν το πρόσωπο και τη φωνή τους για την προώθηση κάποιου προϊόντος. Ο,τι λάμπει όμως δεν είναι χρυσός και στον χώρο της διαφήμισης το νόμισμα έχει δύο όψεις. Αλήθειες και ψέματα για έναν κόσμο που δεν μένει αλώβητος από την οικονομική κρίση της εποχής....