Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τραγωδία τη νύκτα στις Σίσες με 5 νεκρούς


Ενας ακόμη νεκρός στο Στόμιο Ιεράπετρας

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα χθες, στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο ύψος των Σισών. Πέντε άνθρωποι εκ των οποίων τρία ανήλικα παιδιά, βρήκαν φρικτό θάνατο όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να «σφηνωθεί» κάτω από διερχόμενο βυτιοφόρο.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία ανέφεραν ότι νεκροί είναι οι γονείς και τα τρία παιδιά τους. Στην πορεία ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα καθώς διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός οδηγός είναι Έλληνας και η γυναίκα με τα τρία παιδιά πιθανότατα αλλοδαποί.
Μέσα στη νύχτα και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν εναγωνίως να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των πέντε και να προσδιορίσουν τη μεταξύ τους σχέση. Ένα ενδεχόμενο που εξέταζαν είναι ο νεκρός άνδρας να ήταν φίλος της οικογένειας ή να ήταν κάποιος εργαζόμενος που είχε αναλάβει να εκτελέσει το δρομολόγιο. Αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του γραφείου στην περιοχή της Χερσονήσου απʼ όπου είχε ενοικιαστεί το μοιραίο όχημα προκειμένου να μάθουν ποιος ήταν ο οδηγός και για ποιον είχε ενοικιαστεί το αυτοκίνητο. Τελικά στο σημείο βρέθηκε κάποιος φίλος του οδηγού, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι πρόκειται για τον 34χρονο Γιάννη Π. από την Κατερίνη, ο οποίος ωστόσο διέμενε και εργαζόταν στην Κρήτη. Μάλιστα ανέφερε ότι ήταν ανύπανδρος και έτσι αποκλείστηκε η αρχική εκδοχή της πενταμελούς οικογένειας.

Τόσο ο οδηγός του βυτιοφόρου όσο και διερχόμενοι οδηγοί υπέστησαν σοκ όταν αντίκρισαν το μέγεθος της τραγωδίας. Συγκλονισμένοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην «Π» ότι τόσο οι ενήλικες όσο και τα τρία παιδιά-το μικρότερο εκτιμάται ότι ήταν τεσσάρων ετών και το μεγαλύτερο 15-είχαν τραυματιστεί θανάσιμα και είχαν πολτοποιηθεί. Συντετριμμένοι περιέγραφαν ότι το επιβατηγό είχε μείνει μισό αφού οι λαμαρίνες από τη μία πλευρά είχαν «τσαλακωθεί» σαν ένα κομμάτι χαρτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε επέβαιναν σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot. Το λευκό όχημα κατευθυνόταν από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο. Στο ύψος των Σισών-από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ-το επιβατηγό, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έφυγε από την πορεία του. Με μεγάλη ταχύτητα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και «καρφώθηκε» στο βυτιοφόρο που κατευθυνόταν προς Ηράκλειο.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Άνθρωποι που έτυχε να περνούν από το σημείο, ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις κατάλαβαν τι είχε γίνει. Στον τόπο κατέφθασαν ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Αρχικά όλοι ήλπιζαν ότι υπήρχε κάποιο ίχνος ζωής μέσα στα συντρίμμια. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι ήταν όλοι τους νεκροί. Ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και αναμενόταν να δώσει κατάθεση για τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν.

Εν τω μεταξύ διαπιστώθηκε ότι το βυτιοφόρο που είχε ακινητοποιηθεί κατά μεσής του οδοστρώματος, είναι γεμάτο βενζίνη με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία. Υπό το φόβο να πέσει πάνω του κάποιο διερχόμενο όχημα και να προκληθεί έκρηξη, δόθηκε εντολή να τοποθετηθούν περιπολικά και από τις δύο πλευρές προκειμένου να προειδοποιούν τους ανυποψίαστους οδηγούς. Τραγικό όμως θάνατο βρήκε και ένας 30χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν η μηχανή που οδηγούσε, συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Στόμιο Ιεράπετρας. Διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο παρέλαβε τον βαριά τραυματία, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Ο άτυχος άνδρας ήταν αρραβωνιασμένος και σε λίγες ημέρες θα γίνοταν πατέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου