Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Δραστηριότητα Γ. Πλακιωτάκη- Έλενας Ράπτη

Εντυπωσιασμένοι αποχώρησαν  σήμερα το μεσημέρι από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, τον οποίο επισκέφθηκαν, τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Όπως δήλωσε ο κ Πλακιωτάκης, «οι γυναίκες αυτές με τη δράση τους έχουν υποκαταστήσει τις ελλείπεις ή ανύπαρκτες δομές του κράτους κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την τόσο σημαντική προσφορά τους».....


Και η κ. Ράπτη, όμως, η οποία αναπτύσσει αντίστοιχη δραστηριότητα σε φιλανθρωπικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, ακούγοντας τις δράσεις του Συνδέσμου γύρω από τον «Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού», αλλά και για το «Σπίτι των Αγγέλων» δεν έκρυψε την ικανοποίησή της λέγοντας χαρακτηριστικά στην πρόεδρο του Συνδέσμου  κ. Μαίρη Παχιαδάκη “Αυτό που κάνετε είναι υπέροχο και αξιέπαινο, μακάρι να είστε πάντα έτσι ενωμένες ”.

Όπως η ίδια περιέγραψε, ανάλογες δράσεις υπάρχουν και στην πόλη της, όμως με τη διαφορά του ότι εκεί στηρίζονται από την αντιδημαρχία Θεσσαλονίκης και χρηματοδοτούνται επαρκώς. “Έχετε αντικαταστήσει την Πολιτεία εδώ κι αυτό είναι εξαιρετικό”, πρόσθεσε.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης ανέφερε πως με τον κ Πλακιωτάκη, ο οποίος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα, έχει συνεργαστεί στην πρόταση νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, ενώ από κοινού έχουν ασχοληθεί και με άλλες πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα. Μάλιστα και οι δύο δεσμεύθηκαν για την οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας στην Κρήτη, αλλά και για εκστρατεία σε γειτονιές της πόλης που θα στηρίξει το έργο του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων.

«Η αγάπη προς το συνάνθρωπο, συνέχισε, η κ. Ράπτη, δεν έχει κομματικό χαρακτήρα» κάτι που τόσο εκείνη, όσο και ο υποψήφιος περιφερειάρχης το υπερασπίζονται σθεναρά.

Αμέσως μετά η κ. Ράπτη με τον κ. Πλακιωτάκη μετέβησαν στην πλατεία των Λιονταριών,  όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η πρωτοβουλία του Συνδυασμού “Η Κρήτη μας ενώνει” με θέμα “Πάρε  Θέση για την Κρήτη”.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις της από το κέντρο της πόλης ανέφερε  πως “Δε θα σας κρύψω πως ήρθα να στηρίξω τον Γιάννη τον Πλακιωτάκη. Για αυτό ήρθα. Δεν είναι όμως από κομματική υποχρέωση. Είναι από αισθήματα φιλίας και εκτίμησης για έναν άνθρωπο με ήθος και ικανότητες.

Δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Τον ξέρουν οι πολίτες ως άνθρωπο, τον γνωρίσανε ως βουλευτή και υφυπουργό. Νομίζω πως είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα για την Κρήτη”. 

Η επίσκεψη της κας Ράπτη στο Ηράκλειο, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή της στην Εκδήλωση Γυναικών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου