Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Διορισμένη τρεις φορές στο Δημόσιο η κόρη του Πάγκαλου. Μήπως ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των «κοπριτών»;

Με τις τελευταίες του δηλώσεις για «κοπρίτες» να ξεσηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεχνά ότι και η κόρη του είναι μια περίπτωση διορισμένης στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί τρεις φορές στο Δημόσιο: τη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999 και μετατάχτηκε ....

Νεοδημοκρατική ακροδεξιά

Του Ριχάρδου Σωμερίτη από το ΒΗΜΑ

Ο Αντωνάκης Σαμαράς έχει από χρόνια περιλάβει στο στενό προσωπικό επιτελείο του τα κυριότερα στελέχη του ακραίου Δικτύου 21. Δηλαδή τους κκ. Κρανιδιώτη, Λαζαρίδη και Καραχάλιο. Ισως και άλλους, αν υπάρχουν.
Κάθε τόσο τα στελέχη αυτά προκαλούν μέσα και έξω από... τη Νέα Δημοκρατία. Το πιο πρόσφατο συμβάν, όπως λένε στα αστυνομικά δελτία, είναι ένα βίαιο άρθρο του κ. Κρανιδιώτη σε φιλικό του μπλογκ. Πολλοί λένε ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τους ακραίους αυτούς συνεργάτες του....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ...

Γράφει ο βασίλης χήτος

Στην Κρήτη στις περιοχές που βασιλεύει ο νόμος της βεντέτας δεν ξεχνούν. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν αποτελεί την μοναδική καταδίκη. Τίποτε δεν παραγράφεται και η ποινή ισοδυναμεί μόνο με θάνατο. Το αιματοβαμένο χρονικό με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Σελλιανάκη που σκοτώθηκε χθές ξεκίνησε το 1994 με την απάνθρωπη δολοφονία της Φωτούλας Μουζουράκη [φωτό] στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων. Η 53χρονη μητέρα δυο αγοριών βρέθηκε στραγγαλισμένη και αφού προηγουμένως είχε βιαστεί. Για τη δολοφονία είχαν συλληφθεί οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ο φίλος του Νίκος Πολλάκης οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη όμως ο φονικός κύκλος της βεντέτας μόλις άνοιγε. Ο φίλος τους ...

«ΟΙ "ΑΥΓΕΝΑΚΗΔΕΣ", ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τη δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία δημοσιοποίησε την απόφασή του να ενταχθεί στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Επιθυμώ με αφορμή αυτή την κορυφαία πολιτική επιλογή του Κοινοβουλευτικού άνδρα, να κάνω δύο (2)επισημάνσεις.
Εγκαλούμε πολλές φορές, τον τελευταίο καιρό πιο έντονα (σχεδόν καθολικά) τα πολιτικά πρόσωπα, ότι, στο βωμό της ατομικής τους πολιτικής επιβίωσης, επιλέγουν είτε τη σιωπή είτε την τυφλή "καλογερίστικη" υπακοή στον εκάστοτε αρχηγό του κόμματος που ανήκουν ή στον εκάστοτε πρωθυπουργό, αν είναι μέλη μιας κυβέρνησης. 
Είναι αλήθεια, ότι το σχεδόν δικομματικό (και λόγω κουλτούρας του εκλογικού σώματος και κυρίως λόγω εκλογικού συστήματος) πολιτικό σύστημα δεν ................
.......................

Η χρεωκοπία απειλεί περισσότερο την Ιρλανδία παρά την Αργεντινή

Μικρότερο κίνδυνο να χρεοκοπήσει αντιμετωπίζει Αργεντινή σε σχέση με την Ιρλανδία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγορών, όπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς η ανάπτυξη της χώρας είναι η ισχυρότερη της τελευταίας 5ετίας ενώ η κρίση χρέους στην Ευρώπη διευρύνεται.
Η στάση των αγορών έναντι της Αργεντινής, η οποία χρεοκόπησε το 2001, βελτιώνεται καθώς η ...............
.....................

Χειροπέδες για μια...μαγκούρα

Για μια μαγκούρα ... τον "έδεσαν"! Ο λόγος για έναν 29χρονο από τις Μοίρες, ο οποίος έκανε το λάθος να έχει στο αυτοκίνητό του μια ποιμενική ράβδο, λίγο μεγαλύτερη από όσο ο νόμος ... δικαιολογεί!

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς, ...

Λάβρος κατά Κουράκη η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου

Έτοιμη για όλα εμφανίζεται η παραιτηθείσα από τη θέση της αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, Κωνσταντία Κοκολογιάννη - Καρτσώνη, η οποία με δηλώσεις της στο Ράδιο Κρητη στρέφει ευθέως τα βέλη της κατά του δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, καταλογίζοντάς του ότι δε συζήτησε μαζί της πριν την προτείνει αλλά ακολούθησε το γνωστό "αποφασίζουμε και διατάζουμε"!
Σύμφωνα με την ίδια, όσες φορές κι αν επιδίωξε να μιλήσει με το Γ. Κουράκη για το θέμα της εκλογής της στη θέση της αντιπροέδρου - κάτι που η ίδια δεν επιθυμούσε - βρήκε την πόρτα του κλειστή, γεγονός που αφενός την εξαγρίωσε κι αφετέρου την οδήγησε στη (μη συναινετική) λύση της υποβολής παραίτησης....
Ο λόγος για τον οποίο η κ. Κοκολογιάννη - Καρτσώνη...

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λ.Αυγενάκης

Παρουσία πολλών φίλων του αλλά και πρώην στελεχών της ΝΔ ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία -το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη- εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόφασή του για το πολιτικό του μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική.
Ο βουλευτής, μετά τη διαγραφή του, αφού πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στο νομό Ηρακλείου την οποία και ολοκλήρωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και αφού συζήτησε με πολίτες -υποστηρικτές του και μη- πήρε τις οριστικές αποφάσεις του και τις ανακοίνωσε το μεσημέρι, μαζί με την πολιτική τοποθέτησή του.
"Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς", επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ενώ απαντώντας για άλλη μια φορά σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε: