Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση γεμάτη αναμνήσεις στο Ρεθυμνο...


Μια συγκινητική συνάντηση εκτυλίχθηκε στο Ρέθυμνο: Η οικογένεια του αποβιώσαντος βετεράνου του αυστραλιανού στρατού, Reg Saunders, ο οποίος πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης το 1941, γνώρισε την οικογένεια των Κρητικών που, όταν αποχώρησαν οι σύμμαχοι από το νησί, περιέθαλψε τον άνθρωπό της και τον έκρυψε από τους Γερμανούς.
Ολοι μαζί χθες επισκέφτηκαν τον νομάρχη Ρεθύμνου Γιώργη Παπαδάκη.
Η οικογένεια του Reg Saunders....
ήρθε στην Κρήτη, προκειμένου να γνωρίσει την οικογένεια της Βασιλικής Τζαγκαράκη από τη Λαμπινή, που περιέθαλψε και έκρυψε τον Reg Saunders από τους Γερμανούς. Μαζί με την οικογένεια Saunders ήρθε από την Αυστραλία και ο δημοσιογράφος ? συγγραφέας κ.  Mike Sweet, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη Μάχη της Κρήτης και τους δεσμούς μεταξύ Κρητών και Αυστραλών, το οποίο θα προβληθεί στην αυστραλιανή τηλεόραση.
Ο νομάρχης Ρεθύμνου υποδέχτηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου την οικογένεια του Reg Saunders, τα παιδιά της Βασιλικής Τζαγκαράκη, Γιάννη και Αρετή και τον κ. Mike Sweet. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη,  ο αντινομάρχης Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Σταυρακάκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Γιάννης Παρασύρης και ο γιος του Ρεθεμνιώτη ιστορικού Μάρκου Πολιουδάκη. Ο κ. Παπαδάκης, αφού καλωσόρισε τους Αυστραλούς επισκέπτες, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, που συνδέουν τους δύο λαούς, και οι οποίοι σφραγίστηκαν από το έπος της Μάχης της Κρήτης. Επιπλέον ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε την οικογένεια Saunders σχετικά με τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της 70ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, που θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο με τη συμμετοχή Αυστραλών κυβερνητικών αξιωματούχων και οι οποίες συντονίζονται από ειδική οργανωτική επιτροπή, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλίας της Νομαρχίας  Ρεθύμνου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων και με την προβολή ενός σύντομου αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ, που ετοιμάζεται για τις σχέσεις Αυστραλών και Κρητών και το οποίο θα προβληθεί από την αυστραλιανή τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου