Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χάσαμε το νόημα των εκλογών;

ΤΕΛΙΚΑ τι θα γίνει στις 7 του Νοέμβρη; Θα εκλέξουμε τους νέους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες, θα στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση ή θα βγάλουμε την υποχρέωση σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα;
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ αυτές που σηματοδοτούν και βαθιές τομές στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα; Δεν θα είναι μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στον τόπο που ζούμε;
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ.... άτυπες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία για προσέλευση στις κάλπες. Άλλοι πάλι για να μη χαθεί η ψήφος τους, θα ενισχύσουν κινήσεις που συνήθως δεν έχουν μεγάλη εκλογική δυναμική.
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ, όμως, ποιους σκοπούς εξυπηρετούμε; Ποια θα είναι η τύχη των δήμων και των Περιφερειών;
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ στην Κυβέρνηση και γενικά στα μεγάλα κόμματα θεωρούμε πως υπάρχει το περιθώριο να δοθεί στις εθνικές εκλογές.
ΣΚΟΠΟΣ κάθε ψηφοφόρου που θα προσέλθει στις κάλπες σε δυο εβδομάδες θα πρέπει να είναι η σωστή επιλογή των υποψηφίων, χωρίς υποκειμενικά και συναισθηματικά κριτήρια. Να κριθεί η ικανότητα ενός εκάστου και να αξιολογηθούν τα προσόντα του προκειμένου να αποκτήσουμε τους εκπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση που θ’ αντιμετωπίσουν δυναμικά τα προβλήματα, θ’ αξιοποιήσουν δυνατότητες ανάπτυξης και θα προσφέρουν στο δημότη λύσεις στην καθημερινότητά του.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απορριμμάτων, η σωστή τουριστική προβολή, η τόνωση της αγοράς, η βελτίωση των έργων υποδομής, ο ΒΟΑΚ και η καλή οδοποιία είναι μερικά από τα ζητήματα που απαιτούν άμεση διευθέτηση.
ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ επίσης που έχουν στιγματιστεί από φαινόμενα βίας και πολιτικές «καπετανάτου» μόνο τώρα έχουν την ευκαιρία να αναστρέψουν την εικόνα που τις αδικεί.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ο δήμος και η Περιφέρεια θα πρέπει τώρα να μας απασχολήσουν. Γιατί αν υπερισχύσει η τάση «δεν ψηφίζω» κι αν το μνημόνιο καθορίσει τη ψήφο μας, θα διαπράξουμε μέγα σφάλμα σε βάρος του τόπου μας. Και η λογική αυτή δεν θα μας λύσει προβλήματα. Αντίθετα θα μας δημιουργήσει περισσότερα.  πηγη"rethnea"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου