Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

«Προσκλητήριο ευθύνης» από τον Πρωθυπουργό

diakanaliki2.jpg«Προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων να στείλουμε μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας «ψήφο ελπίδας και αλλαγής».
Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Μάλιστα, ...
συνέδεσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις αυτοδιοικητικές απάντησε: «Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού». Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «θα πρέπει να συναθροίσουμε όλες τις εξελίξεις στη χώρα και αν βρεθούμε σε αδιέξοδο τότε ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή όχι».
«Ο συναγερμός δεν έχει λήξει»
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι «βρισκόμαστε ακόμη σε έκτακτη κατάσταση ανάγκης», επαναλαμβάνοντας πως «ο συναγερμός δεν έχει λήξει». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν έχουμε φύγει από τον κίνδυνο», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό και όσους καραδοκούν στο εξωτερικών», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας πως «δυο είναι οι μεγάλοι εθνικοί μας στόχοι. Η σωτηρία της χώρας και η αναμόρφωση της».Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με δυνάμεις που, όπως είπε, που κρατάνε την χώρα πίσω, ενώ σημείωσε ακόμη ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά το μέλλον του τόπου.
«Όχι νέα μέτρα για μισθωτούς - συνταξιούχους»
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τους μισθωτούς και τους συνανταξιούχους, σημειώνοντας πως όποτε υπάρχει περιθώριο θα στηρίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αναφέροντας ως παράδειγμα το επίδομα που θα χορηγηθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του έτους αλλά και τα μέτρα για τους ανέργους. «Βεβαίως θα πάρουμε μέτρα αλλά όχι εναντίον των συνταξιούχων και των μισθωτών. Θα πάρουμε μέτρα για να πληρώσει και ο πλούσιος αυτό που του αναλογεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίθεση στη ΝΔ
Ο Πρωθυπουργός για άλλη μία φορά επιτέθηκε στη ΝΔ, χρεώνοντάς της την οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα. Κάλεσε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μας πει καθαρά τι προτείνει. Ποιος είναι ο διαφορετικός δρόμος». «Ας μας προτείνει καθαρά και ας μην κρύβεται», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου