Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας για δεκάδες επιχειρήσεις

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν πολλά καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου που δραστηριοποιούνται στον τομέα εστίασης και αναψυχής αλλά και στον κλάδο του τουρισμού.
Η οικονομική κρίση, η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και η μειωμένη άφιξη τουριστών που παρατηρείται τα δυο τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει..
σε αδιέξοδο αρκετές επιχειρήσεις των οποίων η συνέχιση της λειτουργίας είναι αβέβαιη καθώς ο τζίρος τους μειώνεται αισθητά σε καθημερινή βάση, σε αντίθεση με τα λειτουργικά τους έξοδα (ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, εφορία) τα οποία αυξάνονται.
Ήδη, τουριστικά καταστήματα που βρίσκονται στους πιο εμπορικούς δρόμους του Ρεθύμνου, όπως είναι στη Σουλίου, την Αραμπατζόγλου, την Παλαιολόγου ή την γνωστή περιοχή του «Πλάτανου» έβαλαν λουκέτο.
Κλειστά όμως θα παραμείνουν κατά τους χειμερινούς μήνες, εστιατόρια και καφετέριες που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν στο αντίστοιχο διάστημα.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και προκειμένου να μην χαθούν περαιτέρω επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας, όπως επίσης προκειμένου οι καταστηματάρχες να έχουν τη δυνατότητα καταβολής των πάγιων υποχρεώσεων τους, το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων με ανακοίνωση του καλεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Ρεθύμνου να προχωρήσουν σε μείωση των ενοικίων από 20% έως 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου