Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

"Παλικαρισμοί" χωρίς αιτία. Στήνονται καυγάδες με το παραμικρό

Νταηλίκια, μαγκιές και τσαμπουκάδες, άνευ λόγου και αιτίας, αποτελούν πλέον καθημερινά φαινόμενα στην Κρήτη, που κάποτε αποτελούσε υπόδειγμα λεβεντιάς και αξιοπρέπειας. Καθώς οι πραγματικοί λεβέντες λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα, τη θέση τους παίρνουν ψευτοπαλικαράδες που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβει προχθές στην πλατεία των ....

Μοιρών. Ένα φορτηγάκι μάρσαρε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Η σωματική ακεραιότητα των περαστικών ήταν μικρό πράγμα μπροστά στη μαγκιά που ήθελαν να πουλήσουν οι επιβαίνοντες. Η ανάγκη τους να εντυπωσιάσουν ήταν μεγαλύτερη από την ικανότητά τους να αντιληφθούν το σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.
Ένας περαστικός δεν κρατήθηκε. Ο άνθρωπος περπατούσε με την ανήλικη κόρη του, φοβήθηκε και τους έκανε παρατήρηση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δε φέρεται να μίλησε. Ο 33χρονος συνοδηγός όμως προσβλήθηκε κι από πάνω. Αντί να βάλει το κεφάλι κάτω και να αναγνωρίσει το λάθος του, άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον ξένο άνθρωπο, μπροστά στο παιδί του μάλιστα.
Αυτή φαίνεται πως ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο πολίτης που ξεκίνησε για μια βόλτα με το παιδί του και βρέθηκε να κινδυνεύει να τον πατήσουν, να τον βρίζουν και να τον απειλούν, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον οδηγό και το συνοδηγό. Αποδείχτηκε ότι, εκτός από κακή γλώσσα, ο συνοδηγός είχε πάνω του κι ένα μαχαίρι μήκους 16 εκατοστών.
Ο 33χρονος αναγνωρίστηκε από τον καταγγέλλοντα και συνελήφθη για εξύβριση, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων...

Γέργερη

Την ίδια ημέρα, όχι πολύ μακριά από τις Μοίρες, στη Γέργερη, δύο ντόπιοι συλλαμβάνονταν επειδή είχαν στην κατοχή τους ένα καλάσνικοφ. Η έλλειψη παιδείας έχει κάνει πολλούς σύγχρονους Κρητικούς να θεωρούν την οπλοκατοχή αντριλίκι. Τα καλάσνικοφ, μάλιστα, θεωρούνται στο νησί μας ως το πιο δημοφιλές μεταξύ των παρανόμως διακινούμενων όπλων. Όπλων που πλέον έχουν χρήσεις πολύ διαφορετικές από αυτές για τις οποίες τα προόριζαν οι πρόγονοί μας. Όπλων που, αν δε χρησιμεύουν σε παράνομες δραστηριότητες, χρησιμοποιούνται στην καλύτερη περίπτωση για επίδειξη ανδρισμού.
Σημειωτέον ότι οι συλληφθέντες στη Γέργερη για το καλάσνικοφ είναι 42 και 77 ετών. Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι στο σπίτι τους κρύβουν όπλα και αρχαία. Κατά την έρευνα, όμως, αρχαία δε βρέθηκαν. Βρέθηκε το καλάσνικοφ, που είχε και ενσωματωμένη αναδιπλούμενη ξιφολόγχη, καθώς επίσης 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία γεμιστήρα καλάσνικοφ και ένα περίστροφο ρίψης φωτοβολίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου