Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ζεστή αγκαλιά και ξεκάθαρη στήριξη επιφύλαξαν οι Μεσσαρίτες στο Λευτέρη Αυγενάκη


Κλίμα φορτισμένο για την «προσβολή από τον Α. Σαμαρά στο πρόσωπο του κάθε ενός από εμάς που σε στηρίξαμε και σε στηρίζουμε», ακούστηκε στα πηγαδάκια


Συνεχίζονται με ρυθμούς…προεκλογικούς οι περιοδείες και οι ανοιχτές συζητήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους πολίτες στην περιφέρεια του νομού.

Σημεία τοποθέτησης του Λευτέρη Αυγενάκη..
Πληροφορήθηκα από την τηλεόραση, όπως οι πιο πολλοί γνωρίζετε, μαζί με εσάς, πριν από μία εβδομάδα, τη διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά. Η αναίτια, άδικη και αυταρχική αυτή απόφαση του κ. Σαμαρά και της στενής ομάδας που τον περιβάλει από τα παλιά, δεν αφορά μόνο εμένα. Δεν  αφορά μόνο τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες. Εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και όσους δεν με ψήφισαν. Δεν αφορά μόνο τους Ηρακλειώτες και τους Κρητικούς. Αφορά όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα ΟΛΟΥΣ τους ΝΕΟΥΣ, που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για την πολιτική.

Τους Νέους που δεν Κατάγονται από Τζάκια και Σόγια της πολιτικής και του πλούτου. Που δεν πάτησαν μόλις γεννήθηκαν σε στρωμένα κόκκινα χαλιά. Που δεν βρέθηκαν κληρονομικά στο σκαλοπάτι της κορυφής, αλλά ανέβηκαν ένα-ένα τα σκαλιά, αρχίζοντας από το πρώτο.  Όπως όλοι εσείς, όπως όλοι εμείς, όπως όλοι σχεδόν οι νέοι της Πατρίδας μας. Όπως όλοι που έχουμε την τύχη ή την ατυχία να καταγόμαστε από χωριό. Εσείς, εμείς, όλοι όσοι οφείλουμε την επαγγελματική, την κοινωνική, την πολιτική μας θέση, στον προσωπικό μας αγώνα, στη σκληρή δουλειά στον έντιμο καθημερινό μόχθο και ιδρώτα, στη σεμνότητα και στο σεβασμό μας σε εκείνους που τον αξίζουν, Είμαστε υπερήφανοι, ακόμη και όταν πέφτουμε προσωρινά θύματα μικρών ανθρώπων.

Με τις ελάχιστες εξαιρέσεις εκείνων που θεωρούν, ότι μπορούν να κληρονομούν όχι μόνο περιουσίες και πλούτο, αλλά και ανθρώπους, ως ψηφοφόρους, ως πελάτες ή ως υποτακτικούς. Εσείς, εμείς, όλοι όσοι οφείλουμε την επαγγελματική, την κοινωνική, την πολιτική μας θέση, στον προσωπικό μας αγώνα, στη σκληρή δουλειά στον έντιμο καθημερινό μόχθο και ιδρώτα, στη σεμνότητα και στο σεβασμό μας σε εκείνους που τον αξίζουν, Είμαστε υπερήφανοι, ακόμη και όταν πέφτουμε προσωρινά θύματα μικρών ανθρώπων.

(…)
Δυστυχώς, στη νέα Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει χώρος για την ξεκάθαρη, αλλά και διαφορετική άποψη. Δεν υπάρχει καν σεβασμός στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του λόγου, όταν οι απόψεις δεν είναι ευχάριστες στον ίδιο και στην παρέα που διαφεντεύουν την παράταξη. Υπογραμμίζω ότι δεν έχω τίποτα με τον κάθε Νεοδημοκράτη, την κάθε Νεοδημοκράτισσα και με το κάθε πολίτη της χώρας που πίστευε σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, με όργανα, με πειθαρχία, με οργάνωση. Αντίθετα, τους σέβομαι και τους τιμώ, όπως τίμησα και τιμώ τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά. Ουδεμία πικρία υπάρχει από μέρους μου για τον απλό Νεοδημοκράτη, για κανένα από εσάς, ανεξάρτητα εάν με στήριξε ή όχι.

Σέβομαι και τιμώ τον κάθε πολίτη της Μεσσαράς, τον κάθε συντοπίτη μου, όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή με αγκαλιάσατε, εσάς, με τους οποίους χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια μια προσωπική σχέση, πέρα και έξω από τους κομματικούς διαχωρισμούς. Μια σχέση ισχυρή και δοκιμασμένη στο χρόνο!

Όλους εσάς, που από το 2004 με στηρίξατε και έπειτα δυναμώσαμε τη φωνή μας, όλοι μαζί, καθώς με τη δική σας στήριξη εξελέγην Βουλευτής για πρώτη φορά το 2007. Ο Μεσσαρίτης Βουλευτής όπως έλεγαν και συνεχίζουν να λένε και σήμερα. Και έπειτα, το 2009, παρά τη γενική πτώση της Νέας Δημοκρατίας, εμείς, οι Μεσσαρίτες φανήκαμε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί, και εξασφαλίσαμε την πρώτη Βουλευτική έδρα του Ηρακλείου για τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα βρίσκομαι ανάμεσά σας και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας διαβεβαιώνω ότι οι προσωπικές μου προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών της περιοχής μας θα συνεχιστούν. Θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και με πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεσμεύομαι να παλέψω για να δυναμώνω την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε καθημερινά και να ανανεώνω συνεχώς τη στήριξή σας, πάντοτε υπηρετώντας το δικό σας συμφέρον, το συμφέρον του κάθε ενός και της κάθε μίας χωριστά.

(…)
Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η διαγραφή μου εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προαποφασισμένης εκκαθαριστικής επιχείρησης του κόμματος από όσους Βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική. Και βεβαίως, μαζί μου δεν δίστασε να διαγράψει και 22.500 έντιμους πολίτες, δηλαδή ΕΣΑΣ, ενώ προσπάθησε να με διασύρει πολιτικά.

Σήμερα, καλώ τον προσωρινό Πρόεδρο της νέας ΝΔ και από αυτό το βήμα να μου πει πού έχω παρακάμψει την κομματική γραμμή, τι ήταν αυτό που τον οδήγησε τη διαγραφή μου. Θα ήθελα και τον προκαλώ αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την απόφαση διαγραφής μου να τους δώσει στη δημοσιότητα. Αλλά φοβικός και ανασφαλής όπως είναι κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Και προφανώς, δεν μπορεί να το κάνει, γιατί πρόκειται για μια προειλημμένη απόφαση, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής κάθαρσης που επιχειρεί ο νέος Πρόεδρος. Αυτές μάλλον είναι οι «δημοκρατικές» διαδικασίες και αρχές που θέλησε ο κ. Σαμαράς να επιβάλλει στη νέα Νέα Δημοκρατία, όπως του αρέσει να λέει.
Ο προσωρινός Πρόεδρος της νέας ΝΔ, στους 12 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος, χωρίς καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, παρά σε πολιτικές επιλογές έχει καταφέρει να πετύχει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του κόμματος.
Την ώρα που η κρίση έχει κτυπήσει την κάθε οικογένεια,
Την ώρα που η χώρα πέφτει σε ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση, ενώ τα μέτρα εντείνονται,
Την ώρα που ο κάθε πολίτης χρειάζεται αποτέλεσμα και όχι μεγάλα λόγια,
Σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι θα κάνω ό,τι με προστάζει η συνείδησή μου, αλλά και η απαίτηση του κόσμου από τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο:
Να είμαι χρήσιμος, χωρίς να τρομάζω να πω τα πράγματα με το όνομά τους.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά να με διαγράψει από τη Ν.Δ., δεν έχει την παραμικρή σημασία. Σημασία θα είχε εάν με διαγράφατε Εσείς. Αυτό θα είχε σημασία. Όμως εσείς είστε εδώ, Δίπλα μου, Μαζί μου, Όπως πάντα, Όπως μαζί μου διαδήλωσαν με τηλεφωνήματα, μηνύματα, με επισκέψεις στα γραφεία σε Ηράκλειο, Μοίρες και Αθήνα, με συγκινητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης και αγάπης, ότι είναι μαζί μου, ότι εγκρίνουν τη στάση, την όλη συμπεριφορά μου και χιλιάδες ακόμη συμπολίτες μας.

Γυρνώντας όλες τις ημέρες σε χωριά και πόλεις του νομού, ο σοφός, απλός λαός δείχνει να έχει καταλάβει το ΓΙΑΤΙ, παρά την προσπάθεια κάποιων προθύμων που κρυμμένοι πίσω από το παραταξιακό τάχα μου μανδύα ανακαλύπτουν ως λόγους και αιτίες τη συνέχεια όσων ακούστηκαν δια στόματος παραγόντων του Τοπικού κόμματος.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Γιατί ο τόπος αυτός το αξίζει.
Γιατί ο τόπος χρειάζεται συνειδητοποιημένους πολιτικούς και όχι κομματικά εξαρτημένους.
Όμως όπως δήλωσα με κάθε ευκαιρία, το δηλώνω και σε εσάς εδώ απόψε.
Η φωνή του Λευτέρη είναι η δική σου φωνή.
Η επιλογή για το επόμενο πολιτικό βήμα είναι κοινή μας υπόθεση.
Η δική σου γνώμη και πρόταση έχει αξία για μένα.

Το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ότι δεν βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ και ό,τι αποφασίσουμε για το αύριο θα το κάνουμε μαζί.

Περιμένω απόψε, όπως άλλωστε κάνω όλες τις μέρες από την επόμενη της διαγραφής μου και μετά, γυρνώντας από χωριό σε χωριό, να ακούσω τη δικής σας γνώμη. Τη δική σας συμβουλή. Τι πρέπει να κάνω από δω και μετά. Ποιο δρόμο να ακολουθήσω;

Δεν θα βιαστώ να πάρω αποφάσεις εάν δεν γυρίσω τα χωριά του Ηρακλείου και εάν δεν μιλήσω με τους περισσότερους από τους ψηφοφόρους
Το λόγο πήραν κατόπιν αρκετοί εκ των παρεβρισκομένων και μίλησαν με λόγια θερμά. Είπαν χαρακτηριστικά ότι «ο δικός μας άνθρωπος, από τη δική μας κοινωνία, που μεγάλωσε μαζί μας, παραμένει δίπλα μας και τον στηρίζουμε» .Προχώρησαν ωστόσο σε προτάσεις, δηλώνοντας όμως ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την υπόθεση και έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που θα αποφασίσεις, καθώς βρίσκεσαι σε επικοινωνία, σε συνεννόηση με τον πολίτη, με όλους εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου