Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πιστώνονται οι λογαριασμοί των παραγωγών με τις επιδοτήσεις

Πιστώθηκαν με το 50% των αγροτικών επιδοτήσεων οι λογαριασμοί των δικαιούχων που είναι πελάτες στην Αγροτική Τράπεζα ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες, όπως την Πειραιώς και την Παγκρήτια, οι δικαιούχοι θα «βρίσκουν» χρήματα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς τους από αύριο.
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων όλης της χώρας έγινε την Παρασκευή με συνολικό ποσό ύψους 1 δις. Ήδη ως γνωστό έχει καταβληθεί η προκαταβολή της επιδότησης από τον Οκτώβριο. Τα χρήματα αυτά αναμένεται να ...
καλύψουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των παραγωγών ενώ παράλληλα θα «δώσουν» τουλάχιστον σε ένα βαθμό μια «ανάσα» στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επίσης αναμένεται να μειώσουν τις πιέσεις που δέχεται τελευταία η αγορά του ελαιόλαδου από τους ελαιοπαραγωγούς που δεν έχουν χρήματα και ζητούν να πληρώνονται το ελαιόλαδο τους αμέσως μετά την άλεση του καρπού.
Στο μεταξύ, σήμερα μεταφέρθηκαν κονδύλια από την Αγροτική και πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων που συνεργάζονται με τις υπόλοιπες τράπεζες. Έτσι, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, οι δικαιούχοι – πελάτες και άλλων τραπεζών, θα μπορούν από αύριο να εισπράττουν τα χρήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου